Welkom bij Koninklijke Dekker

Duurzaam

Als een van de meest vooruitstrevende houtbedrijven in Nederland blijft Dekker Hout zeker niet achter op het gebied van duurzaam ondernemen.

Dekker Hout zet zich in voor het milieu en neemt binnen haar activiteiten de volle verantwoording om te letten op de bescherming hiervan. Daarnaast volgt zij de milieuproblematiek in de herkomst gebieden van haar hout op de voet en waar nodig, biedt zij haar afladers de helpende hand bij het hanteren van een goed bosbeheer en een verantwoorde verwerking van haar productie.

Dekker Hout is als groep gecertificeerd volgens de normen en principes van het Forest Stewardship Council® (FSC). Ter bevordering van het aanbod van FSC®-gecertificeerd hout, is Dekker Hout lid van FSC Nederland Deze stichting is een initiatief van bedrijven, het Wereld Natuur Fonds, de Novib en Milieudefensie en waar de milieu-, ontwikkelingsorganisaties en bedrijven samenwerken. De deelnemers zijn toonaangevende bedrijven uit alle sectoren van de markt.

FSC
Voor FSC gecertificeerd hardhout volstaat het niet om zonder verregaande inspanning te wachten tot het aanbod in balans komt met de vraag. Daarom heeft Dekker Hout haar nek uitgestoken met een eigen productie-unit in Zuid-Amerika. Door hier uitsluitend FSC gecertificeerd hardhout te verwerken, is Dekker Hout in staat om ongeveer 20.000 m3 FSC gecertificeerde hardhout producten per jaar aan te bieden voor de Europese markt. Tot de mogelijkheden behoren niet alleen kozijnhout (foutvrij geschaafd en op lengte gekort), tuinhoutproducten (loopdekdelen, schermen, tegels, etc.) en deurcomponenten, maar ook vloerdelen, hardhout voor de GWW sector, gevelbekleding, binnendeurkozijnen en aftimmerhout (o.a. plinten en koplatten). Allemaal FSC gecertificeerd.

Download: FSC certificate Dekker tot 2025.pdf (1,6Mb)

PEFC
Het Programma for Endorsement of Forest Certfication Schemes (PEFC) is een mondiaal systeem dat voorziet in een vrijwillig, onafhankelijk internationaal boscertificeringssysteem. Dit systeem is gebaseerd op onderlinge erkenning van nationale of regionale boscertificeringssystemen en heeft eigen, onafhankelijke en internationaal geaccepteerde richtlijnen voor duurzaam bosbeheer en handelsketencertificering opgesteld. PEFC biedt de consumenten zekerheid wat betreft de duurzame herkomst en productie van hout en papierproducten door onafhankelijke toetsing van het systeem door derden.
PEFC gecertificeerd hout wordt door Dekker Hout alleen gebruikt in de houtsoorten en kwaliteiten waarvoor nog geen FSC alternatieven beschikbaar zijn.

Download: PEFC certificate Dekker tot 2025.pdf (1,6Mb)

MTCC
Maleisië beschikt over een eigen, onafhankelijk en op internationale richtlijnen gebaseerd systeem voor duurzaam bosbeheer, de Malaysian Criteria and Indicators (MC&I). De controle is in handen van de onafhankelijke Malaysian Timber Certification Council (MTCC). Het hout met een MTCC-certificaat geeft nog geen garantie op duurzaam bosbeheer op dit moment, maar wel voor de legale oorsprong en wordt door Dekker Hout op de Nederlandse markt aangeboden in de houtsoorten Meranti en Merbau in het geval van ontoereikende aanvoer FSC gecertificeerd raam-, deur- en kozijnhout.