Welkom bij Koninklijke Dekker

Tricoya

Tricoya is geacetyleerd MDF zonder toegevoegd formaldehyde, op dezelfde wijze gemodificeerd als Accoya hout door middel van een volledig natuurlijk chemisch proces dat zorgt voor ongekende duurzaamheid en stabiliteit.

Met duurzaamheidsklasse 1 en een levensduur van 60 jaar is Tricoya uitermate geschikt voor dekkend behandelde gevelbekleding. Doordat Tricoya extreem vormvast is, zal iedere verflaag per definitie langer meegaan op Tricoya. Wij leveren Tricoya gevelbekleding standaard twee­laags vierzijdig gegrond, zodat deze naar keuze fabrieksmatig of op de bouwplaats (de achterzijde hoeft in principe niet meer geverfd te worden) in iedere gewenste kleur is af te werken.
Daarnaast is het in de gevel ook mooi te combineren met Tricoya gevelplaten en boeidelen, die op dezelfde wijze behandeld kunnen worden.

Tricoya gevelbekleding wordt standaard door ons in de zeer lange lengte van 5,49 m geleverd. Hierdoor zijn stuiknaden in de meeste gevallen volledig te voorkomen. Mocht de totale gevel breder of hoger (in geval van verticale toepassing) zijn, dan hoeft er bij Tricoya slechts 2 mm afstand gehanteerd te worden in plaats van de minimale 10 mm bij massief hout.

Tricoya gevelbekleding is zeer eenvoudig te bevestigen en zal niet snel scheuren. De hogere aanschaf prijs zal worden gecompenseerd door snellere verwerking (zeker bij toepassing van brede profielen) en lagere onderhoudskosten.