Welkom bij Koninklijke Dekker

Thermo Radiata Pine

Thermisch gemodificeerd Radiata Pine is in de basis een snelgroeiende Grenen soort uit Nieuw Zee­land, die door een extreme hitte behandeling een hoge duurzaamheid (klasse 1-2) en bruine kleur krijgt.

Wij importeren het Radiata Pine uit Nieuw Zeeland aangezien door de gunstige ­groeicondities en het regelmatig snoeien, het hout op lange lengtes kwastloos verkrijgbaar is. Door de beste thermische modificatie in Nederland verkrijgt het niet alleen haar duurzaamheid, maar kleurt het tevens egaal donkerbruin. Zodoende is deze plantage naaldhout soort toe te passen in de meest hoogwaardige projecten.

Thermo Radiata Pine leent zich vooral voor semi transparante toepassing, maar kan ook onbehandeld worden toegepast. Door de stijging van de Ceder prijs is Thermo Radiata Pine een uitstekend alternatief voor het duurdere Western Red Cedar.

Let er bij de montage goed op dat de ­nagels of schroeven door te hoge druk met de kop onder het oppervlak van het hout komen, aangezien Thermo Radiata Pine net als ­Ceder vrij zacht is. Achterhout kan in het goedkopere Thermo Grenen toegepast worden aangezien de kwasten niet zichtbaar zijn.