Welkom bij Koninklijke Dekker

Thermo naaldhout

Thermisch gemodificeerd Europees Vuren en Grenen is naaldhout dat door een extreme hitte behandeling duurzaamheidsklasse 2 heeft en bruin van kleur is.

Doordat Europees naaldhout met vaste kwasten de basis voor dit product is, komt de prijs zeer voordelig uit in vergelijking met houtsoorten die van nature dezelfde duurzaamheid bezitten. Ook thermisch gemodificeerd hout vergrijst zonder behandeling op termijn, maar kan zeer goed semi transparant afgewerkt worden om de bruine kleur te behouden.

In tegenstelling tot thermisch gemodificeerd Radiata Pine of hardhout zijn er in Thermo naaldhout wel kwasten zichtbaar, waardoor de uitstraling meer
een landelijk karakter heeft. Doordat het hout zelf echter ook bruin is geworden, steken de kwasten veel minder af dan bij niet gemodificeerd Europees naaldhout.

Doordat Thermo naaldhout erg droog is, is het advies om de delen goed te laten acclimatiseren op de plek waar de gevelbekleding wordt toegepast. Daarnaast moet er bij de montage extra goed gelet worden op het voorkomen van (kop)scheuren, liefst door voor te boren en de afstanden vanaf de uiteinden (minimaal 5 cm) en de randen (minimaal 1,5 cm) goed in acht te nemen.