Welkom bij Koninklijke Dekker

Thermo Fraké

Fraké is in de basis een niet duurzame tropische hardhout soort uit Afrika die goed verkrijgbaar is uit FSC® gecertificeerde bossen.

Door de thermische modificatie lijkt Fraké sprekend op donkerbruin Noten hout, maar dan wel met duurzaamheidsklasse 1 waardoor het uitstekend geschikt is voor gevelbekleding. De kenmerkende kleurverschillen ­tussen het donkerbruine hout en de bijna zwarte tekening in de meeste delen, maakt dit hout tot een van de meest gewilde houtsoorten voor gevelbekleding in Nederland en België. In vergelijking met Thermo Grenen en Thermo Radiata Pine is Thermo Fraké tevens stootvast.

Hoewel Fraké geen dure houtsoort is, maakt de thermische behandeling het hout relatief duur voor dekkende toepassing. De mooie kleur en tekening komen perfect tot hun recht met een (semi) transparante afwerking. Het ligt hierbij voor de hand om de keuze van transparante afwerking te baseren op de garantie termijn. Thermo Fraké vergrijst overigens snel en egaal waardoor het indien gewenst ook onbehandeld toegepast kan worden.

Voor de montage van Thermo Fraké ­adviseren wij om voor te boren en bij ­voorkeur Thermo Fraké achterhout toe te passen dat wij schaven uit de gezaagde delen met kleine defecten, waardoor de gemiddelde kwaliteit van de gevelbekleding profielen nog beter wordt.