Welkom bij Koninklijke Dekker

Thermo Ayous

Gevelbekleding | Elephant DarkWood; gemodificeerde Thermo Ayous FSC®

Voor dit project schaafden wij Elephant DarkWood Thermo Ayous FSC® in een channelsiding (verticaal rabat) profiel in twee breedtes. Voor een egale kleur behandelden wij de rabatdelen fabrieksmatig met een semi-transparante beits met net iets meer pigment.

Thermo Ayous is door middel van extreme hitte gemodificeerd hardhout. Ons Ayous is FSC gecertificeerd hardhout uit Afrika, dat vóór modificatie blank van kleur is en een te lage duurzaamheidsklasse heeft voor gevelbekleding. De thermische modificatie maakt het zowel duurzaam als stabiel voor toepassing als gevelbekleding. In vergelijking met andere thermisch gemodificeerde hardhout soorten zoals Fraké FSC en Cambara FSC® is het egaler van kleur en heeft het minder houttekening.

Een keuze maken uit het enorme aanbod in (thermisch gemodificeerde) houtsoorten voor gevelbekleding? Kijk in onze gevelbekleding brochure op dekkerhout.nl/brochures naar de mogelijkheden en vraag gerust monsters op van meerdere soorten naar keuze voorzien van behandeling. Onze standaard behandelingen (voor monsters) zijn semi-transparant, voor-vergrijsd, zwart gebeitst, dekkend zwart of dekkend wit.

Maar natuurlijk zijn projectmatig alle kleur en brandwerende behandelingen mogelijk.

#houtnatuurlijkvannu #fsc #gevelbekleding