Welkom bij Koninklijke Dekker

Radiata Pine

 

Gevelbekleding | Elephant Stripes Thermo Radiata Pine FSC©

Onze Elephant DarkWood gevelbekleding werd in Hendrik Ido Ambacht toegepast in de Stripes variant; een dichte gevelbekleding met het aanzicht van een open (latten) gevelbekleding.

Voor de mooie donkerbruine kleur en de hogere duurzaamheid en stabiliteit wordt de vrijwel kwastloze hoogwaardige FSC Grenen soort eerst op hoge hitte thermisch gemodificeerd en vervolgens door ons op profiel geschaafd. Om de mooie kleur te behouden kunnen we de delen fabrieksmatig rondom semi-transparant beitsen met onze Elephant Dafiaan coating met 10 jaar garantie (ontwikkeld met Akzo Nobel). Natuurlijk zal het hout wel iedere drie jaar bijgewerkt dienen te worden voor 100% kleurbehoud.

Liever geen onderhoud; kies dan voor de Elephant Eva-Last FSC houtcomposiet gevelbekleding in dezelfde Stripes uitvoering in de kleuren Natural Cedar, Driftwood Black of Coal Black met volledig kleurbehoud.

Genoeg alternatieven voor een natuurlijke uitstraling op gevel of veranda.

Complimenten aan het vakwerk van Eric Bijl eigenaar van Garden Fair!

#houtnatuurlijkvannu #fsc #gevelbekleding

Gevelbekleding | Elephant Stripes Thermo Radiata Pine  FSC®

Voor deze moderne villa in Dordrecht leverden wij onze Elephant Stripes dichte houten gevelbekleding in thermisch gemodificeerd FSC Radiata Pine. Steeds vaker wordt in strakke stuc gevels transparant behandelde (verticale) houten gevelbekleding toegepast voor het natuurlijke element. ‬

‪Onze Stripes profielen in Thermo Radiata (met hitte verduurzaamd nagenoeg kwastloos Grenen) zijn hier perfect voor geënt. Door de verspringende verticale lijnen wordt een open gevelbekleding nagebootst zonder de nadelen van open gevelbekleding (vuil en insecten komen niet in de kieren). ‬

‪De diverse profielen met mes en groef verbinding zijn bovendien sneller en eenvoudiger te monteren op het ventilerende (kruislingse) achterhout. ‬

‪Voor de bestek tekst volstaat Elephant Stripes Thermo Radiata met Elephant Dafiaan coating. ‬

‪Voor dit project leverden wij de gevelbekleding aan BMN Nederland vestiging Dordrecht. ‬

dekkerhout.nl/brochures

‪#houtnatuurlijkvannu‪ #gevelbekleding #FSC #Elephant‬

Gevelbekleding | Elephant Darkwood gevelbekleding  FSC®

Voor dit project van Batenburg Bouw & Ontwikkeling leverden wij Jongeneel Schiedam onze Elephant DarkWood FSC gevelbekleding in drie breedtes. ‬

‪De gevelbekleding werd door ons geschaafd in thermisch gemodificeerd FSC Radiata Pine en op onze lakstraten transparant gebeitst. ‬

‪Voor een speels effect zijn de 18mm geveldelen afwisselend in de breedtes van 65, 90 en 120mm als open gevelbekleding gemonteerd. ‬

‪Het grote voordeel van de hoogste kwaliteit Radiata Pine is dat er vrijwel geen kwasten in zitten en er dus een veel hoogwaardigere gevel ontstaat dan in Thermo Vuren of Grenen het geval zou zijn. ‬

‪Bovendien zijn de (semi) transparante coatings tegenwoordig enorm verbeterd en is onderhoud ook door het machinaal rondom aanbrengen veel minder frequent noodzakelijk. Daarnaast is de hechting op kwastloos naaldhout stukken beter. ‬

#Houtnatuurlijkvannu #FSC #gevelbekleding

Gevelbekleding | Thermo Radiata Pine FSC®

Voor het werk Hof van Berkel in Berkel en Rodenrijs produceerde Koninklijke Dekker de Elephant Thermo Radiata Pine FSC gevelbekleding in onze Stripes profilering met Equal Weathering (voorvergrijsde) behandeling voor BMN Nederland vestiging Delft.

Onze Stripes profilering is een dichte houten gevelbekleding met de uitstraling van een open gevelbekleding. Eenvoudiger te monteren en geen last van open naden waar vuil en insecten kunnen gaan zitten.

De voorvergrijzer zorgt er voor dat het hout niet onevenredig en minder mooi natuurlijk vergrijsd door de invloed van overstek(ken) en verschillende blootstelling aan de zon. Maar dat er toch slechts één keer (fabrieksmatig) behandeld hoeft te worden en er dus wordt bespaard op terugkerende onderhoudskosten.

Aannemer Batenburg Bouw en Ontwikkeling zal de Stripes rabatdelen tevens verjongd toepassen op de garage deuren zodat daar dezelfde uitstraling aan wordt gegeven.

#Houtnatuurlijkvannu #FSC #gevelbekleding

Elephant gevelbekleding in Sprundel

Deze hoogwaardige Grenen soort heeft een hele mooie en natuurlijke vlamtekening en de thermische modificatie zorgt niet alleen voor de diepbruine kleur maar vooral ook voor hoge duurzaamheid en stabiliteit.

Onze Stripes profilering geeft een mooi afwisselend verticaal lijnenspel. Het biedt het aanzicht van een open gevelbekleding met alle voordelen van een dichte gevelbekleding. Door de mes en groef profilering zijn de bredere delen sneller en mooier te monteren en kan er geen vuil of ongedierte tussen de delen komen.

Wij schaven de gevelbekleding in onze eigen fabrieken in Nederland en verzorgen ook de coating op onze eigen geautomatiseerde lakstraten in iedere gewenste afwerking.

Kijk voor meer inspiratie ook eens in de Elephant gevelbekleding brochure te vinden op dekkerhout.nl/brochures.

#houtnatuurlijkvannu
#fsc

Elephant gevelbekleding en terrasdelen voor nieuwbouw Strandclub Bloomingdale

Voor de nieuwbouw van Strandclub Bloomingdale leverden wij onze DarkWood thermisch gemodificeerde Radiata Pine FSC verticale gevelbekleding, de Bangkirai terrasplanken en gevingerlast Sapeli Mahonie FSC voor de windschermen.

Stripes
De DarkWood gevelbekleding werd door ons geproduceerd in onze Stripes uitvoering. Een dichte gevelbekleding met mes en groef in twee verschillende diktes om dieptewerking te creëren en in drie verschillende diepe groeven modellen om de uitstraling van open gevelbekleding na te bootsen.

Dichte gevelbekleding
Voordeel van een dichte gevelbekleding (let wel altijd op voldoende ventilatie en op het acclimatiseren van de delen aan de buitenlucht vóór montage) is dat er geen insecten(nesten) tussen kunnen schuilen en er geen vuiligheid in komt.

Hoge stabiliteit
Voor de terrassen werd gekozen voor ons Elephant Bangkirai vanwege de hoge stabiliteit van deze houtsoort. De vlakke bovenzijde geeft het terras een modern uiterlijk in vergelijking met het traditionele groeven profiel.

Voor perfecte rechtheid van de staanders met sponning, voor de glazen windschermen, werd het duurzame Sapeli Mahonie FSC door ons gevingerlast en geschaafd.

Prefab montage: Stark Deuren

Thermo Radiata Pine gevelbekleding

Voor deze woning leverde Koninklijke Dekker de Thermo Radiata Pine gevelbekleding aan MKK (Maatwerk Kopers Keuze) in Veldhoven. Het grote voordeel van Thermisch gemodificeerd Radiata Pine ten opzichte van Thermo Vuren of Thermo Grenen is dat het kwastvrij is.

Vaak zie je bij relatief dure gebouwen Thermo gevelbekleding vol met noesten. Veelal een onnodige bezuiniging die afbreuk doet aan de tekening van de architect. Als ik ernaar vraag, blijkt in de meeste gevallen dat men niet op de hoogte was dat er ook een naaldhout uitvoering leverbaar is zonder kwasten.

Thermische modificatie van hout zorgt ervoor dat minder duurzame houtsoorten een langere levensduur krijgen (hogere duurzaamheidsklasse) en stabieler worden. Dit gebeurt middels een extreme hittebehandeling.

Bekijk voor de voor- en nadelen van diverse (gemodificeerde) houtsoorten en composiet de Elephant gevelbekleding brochure