Welkom bij Koninklijke Dekker

Jatoba open gevelbekleding | Oosterhout

Voor het winkelcentrum Bouwlingplein in Oosterhout verwerkte Timmerbedrijf Weert FSC® Jatoba open gevelbekleding uit onze eigen FSC® bosconcessies in Bolivia.

Om de verkoop te ondersteunen bieden we deze geschaafde open gevelbekleding uit voorraad aan met levering indien gewenst binnen 24 uur.

Waarschijnlijk een van de mooiste en duurzaamste FSC® hardhout soorten voor open gevelbekleding. Trendy en mooi van kleur.

Waanzinnig uitgevoerd Rodney van Eijndhoven!

Schuur renovatie | Linschoten

Voor de renovatie van deze schuur in Linschoten leverden wij de zwarte Zweeds Rabat gevelbekleding met 18 jaar garantie op de fabrieksmatige verfbehandeling en 30 jaar op het hout.

Wij adviseerden voor dit project ons Fraser Lodgepole Pine verduurzaamd en geselecteerd op kwaliteit, rechtheid en lange lengtes.

Dit schuine rabatprofiel met een werkende breedte van 165mm werd door ons uit reeds zwart geverfde standaard voorraad geleverd aan Lemon Bouwspecialisten uit Leerdam. De isolatie en renovatie wordt uitgevoerd door Ste Bouw uit Montfoort.

Extra brede Accoya FSC® gevelbekleding

Voor de dakopbouwen van het werk ISA Amstelveen leverden wij de extra brede Accoya FSC® gevelbekleding met semi transparante Woodstain afwerking. Tevens leverden wij voor de kozijnen het Accoya® FSC® kozijnhout.

Accoya® is natuurlijk gemodificeerd Radiata Pine met de hoogste duurzaamheidsklasse en de hoogste stabiliteit van alle houtsoorten. Dekker Hout is verdeler van Accoya® voor de Nederlandse markt.

Het werk wordt uitgevoerd door Heemraadbouw Amstelveen.

Vooral de hoekafwerkingen zien er geweldig uit. Mooi project!

project sti//even 1

Douglas houten lamellen | Hoorn
Voor project sti//even 1 (parkeergarage Westfriesgasthuis in Hoorn) leverden wij de Douglas houten lamellen aan Jan Kuipers Nunspeet. Het ontwerp is van Tijs Rooijakkers en is uitgevoerd in elementen met een lengte van bijna 9 meter. Op artistieke wijze is hiermee een functionele en fraaie randbeveiliging gerealiseerd.

Accoya gevelbekleding – RTEC

Voor deze woning in aanbouw (project van RTEC) schaafden wij de Accoya gevelbekleding op drie verschillende breedtes in A1 kwaliteit voor levering aan Raab Karcher Oldenzaal.

Het ge-acetyleerde Accoya hout, dat zowel extreem duurzaam als stabiel is, wordt hier onbehandeld toegepast en zal op termijn vergrijzen.

Accoya leent zich als een van de weinige types hout voor deze toepassing, hoewel opgelet moet worden op het ontstaan van (blauwschimmel). Een oppervlakte schimmel die het Accoya niet kan aantasten maar wel zichtbare blauwe puntjes op hef hout kan vertonen.

Als alternatief kan ook gekozen worden voor het voorvergrijzen van de Accoya gevelbekleding. Het behandelen met een voorvergrijzer (beits) biedt tevens als voordeel dat het hout op alle plekken egaal vergrijst oogt. Koninklijke Dekker levert gevelbekleding natuurlijk ook in iedere gewenste behandeling aan.

Buitentrappen van composiet vlonderplanken

Ook voor buitentrappen zijn onze composiet vlonderplanken zeer geschikt. Voordeel van deze brede planken, geproduceerd middels co-extrusie, is dat door de houtprint en de nagebootste zaagsneden het oppervlak veel minder glad is. Toegepast bij dit project zijn de Elephant Eva-Last composiet delen in de gemengde kleur Ipé met blinde bevestiging middels zwart gepoedercoate stalen clips. De onderconstructie is uitgevoerd in FSC hardhout en randen van de traptreden zijn afgewerkt met geanodiseerde aluminium traplijsten uit de Elephant lijstwerkkast.

DuoWood Composiet vlonderplanken Riviera – Idstein

Voor dit luxe appartementengebouw in Idstein, Duitsland, leverden wij onze FSC-gecertificeerde DuoWood extra brede houtkunststof composietterras aan Iwo Design (Wiesbaden). De Rivièra gemengde kleur werd gekozen voor zijn beton-look.

Composiet decking wint marktaandeel door zijn gemakkelijke onderhoud, stabiliteit en zijn kleur.

DuoWood Composiet vlonderplanken Lava

De extra brede DuoWood composiet vlonderplanken geven dit terras een stoere uitstraling. Composiet is een materiaal dat is samengesteld uit houtstof, kunststof, pigment, bindmiddelen en UV beschermers. Helaas is er ongelofelijk veel rotzooi op de markt in composieten. Kies voor composiet bestaande uit FSC gecertificeerd houtstof (max 50%), gerecycled HDPE kunststof en de beste kwaliteit additieven.

Voor dit terras is gekozen voor onze DuoWood XWB delen met de gegroefde zijde als bovenzijde, op een onderconstructie van Bangkirai regels. In verband met doorbuiging van composiet regels als deze niet op een ondergrond van beton geplaatst worden, ben ik zelf altijd een voorstander van een hardhout onderconstructie.

Voor alle mogelijkheden in composiet: dekkerhout.nl/brochures en duowood.nl