Welkom bij Koninklijke Dekker

Accoya® open gevelbekleding | Vorden

Voor de therapeutische leefwerkgemeenschap op antroposofische basis Urtica de Vijfsprong in het Gelderse Vorden leverden wij de Accoya FSC open gevelbekleding aan Tulp-Bijl Hout en Bouwstoffen Import B.V. Voor de kozijnen leverden wij het Accoya FSC aan timmerfabriek Homan in Enter.

Negen graden architectuur uit Amersfoort koos voor 185 mm brede Accoya delen die verticaal zijn aangebracht. De delen lopen in een geknikte lijn over in het schuine dak, waar het hout bijna halverwege overgaat in oranje dakpannen. Om het gebouw nog mooier over te laten gaan in de natuur, koos de architect ervoor om het hout onbehandeld te laten waardoor het op den duur zal vergrijzen.

Accoya is een van de weinige naaldhout types waarmee dit mogelijk is. Vooral door de combinatie van extreme duurzaamheid en stabiliteit. dekkerhout.nl/accoya

De bouw werd verzorgd door Aannemersbedrijf Bargeman Vorden B.V. In opdracht van Beheerstichting Urtica-Onderdak, Vorden.

houtnatuurlijkvannu
accoya
fsc

 

Western Red Cedar | Aerdenhout

Voor dit project in Aerdenhout leverden wij de Ceder PEFC open gevelbekleding aan J.K. van den Dool B.V. in Wassenaar.

Ceder is met recht de mooiste en meest duurzame naaldhout soort voor gevelbekleding. Vooral in de kwastloze Nr 2 Clear & Better kwaliteit levert Ceder een mooie kleurschakering in licht tot iets donkerder bruin wanneer gekozen wordt voor een semi transparante beits.

Wij schaven Ceder gevelbekleding in iedere gewenste maat en profilering en beitsen of verven fabrieksmatig in iedere gewenste kleur. Momenteel wordt vooral gekozen voor een semi transparante Natural Cedar afwerking, een Equal Weathering voorvergrijzer of een zwarte beits.

Deze behandelingen zijn voor ons standaard en kunnen met extreem korte levertijd middels onze QRM (Quick Response Manufacturing) methode in Vianen geproduceerd worden.

houtnatuurlijkvannu

Fraser Gevelbekleding | Enkhuizen

Voor dit project in Enkhuizen leverde Koninklijk Dekker de zwart afgelakte houten gevelbekleding met 18 jaar garantie op de verfafwerking aan De Houtexpert B.V.

Bij dit extra brede Zweeds Rabat profiel dient het Canadese Lodgepole Pine als basis vanwege de stabiliteit en strikte kwaliteitselectie van Fraser Cladding. Door de langzame groei

van dit hout is het veel stabieler dan Europees Vuren, Grenen of Douglas. Zeker voor toepassing in zwart is dit extreem belangrijk, aangezien de gevel in de zon tot wel 80 graden Celsius kan opwarmen.

Naast de rabatdelen leverden we ook de hoek- en eindprofielen zwart afgelakt aan. Daardoor is de verfafwerking niet alleen beter, maar wordt de bouwtijd ook verkort ten opzichte van aflakken op de bouw.

houtnatuurlijkvannu

gevelbekleding

zwarthout

Accoya® Gevelbekleding | Middelburg

Voor de nieuwbouw van MBE Afbouw in Middelburg was het uitgangspunt een lichte houtsoort voor de gevelbekleding. Onze gevelspecialist Fred Hendriks adviseerde in samenspraak met Raab Karcher om Accoya® FSC® ge-acetyleerd Radiata Pine in de hoogste (A1) kwaliteit toe te passen, behandeld met Fumano Prowood Basic.

Als een van de exclusieve leveranciers van Accoya hout kunnen wij de gevelbekleding in ieder gewenst profiel schaven en met iedere gewenste beits of lak behandelen. Accoya is zeker voor lichtkleurige toepassing het aangewezen hout. Door de modificatie met azijnzuur anhydride is het bovendien het meest duurzame hout dat bovendien totaal niet meer werkt (zeer belangrijk juist bij gevelbekleding).

De letters van de bedrijfsnaam zijn gemaakt van Thermo Fraké hardhout, dat door de donkerbruine (Noten) kleur mooi afsteekt tegen het blanke Accoya.

Een zeer geslaagd project vooral door de combinatie met de donkere glasvlakken en zwarte kozijnen.

Echt een visitekaartje voor het bedrijf!

Douglas PEFC houten veranda, composiet Forte schuttingen, Eva-Last vlonderplanken | Vlaardingen

Voor dit project in Vlaardingen leverden wij onze klant garden fair de Douglas PEFC houten veranda, onze Elephant FSC® Composiet Forte schuttingen met draadschermen en tuindeuren in combinatie met de bijpassende gepoedercoate aluminium palen en onze Eva Last co-ex Composiet brede terrasplanken.

Erg leuk om een project te zien waarin zoveel van onze tuinproducten verwerkt zijn. Toch wat anders dan de groen geïmpregneerde tuinschermen die vroeger overal toegepast werden.

We hebben tegenwoordig zoveel mooie alternatieven dat de veranda, de schutting en het terras volledig aan kunnen sluiten op de architectuur van het huis en de woonstijl van het interieur.

Ons volledige Elephant Exclusive tuinassortiment staat op dekkerhout.nl/brochures

Douglas WPC FSC PEFC

Western Red Cedar | Noordwijkerhout

Voor deze manege in Noordwijkerhout schaafden wij de Western Red Cedar gevelbekleding in channelsiding profiel op 19cm breedte. De verticale rabatdelen werden door ons geleverd, voorzien van een beitsbehandeling met Woodstain D751 van Teknos Drywood B.V.

Ceder is waarschijnlijk de mooiste naaldhout soort voor gevelbekleding en hoewel de extreem hoge duurzaamheid onbehandelde toepassing mogelijk maakt, raden wij dit toch altijd af. Door verschillende lichtinval op de gevelvlakken en doordat er vrijwel altijd overstekken worden toegepast, vindt vergrijzing vrijwel nooit egaal plaats.

Met een semi-transparante beits wordt zowel de mooie houtkleur als de houttekening behouden en blijft de gevel beschermt tegen de nadelige effecten van UV straling. Indien de kortere levensduur van een semi-transparante beits als nadelig wordt beschouwd, kan er gekozen worden voor een filmvormende transparante lak.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden en de garantietermijnen van de diverse alternatieven.

Betonpalen en lateien

Het eerste project met onze nieuwe Elephant betonpalen. 20 kilo per paal lichter dan standaard 10x10cm betonpalen en dus veel eenvoudiger te tillen en, indien gewenst, door één persoon te plaatsen.

Bovendien zijn de 8,5×8,5cm palen voorzien van gaten (voor het bijpassende beslag) op precies de juiste hoogte voor de horizontale liggers van al onze standaard 180cm en 200cm schuttingen.

Ondanks alle opstartproblemen is het toch mooi om te horen hoe enthousiast de eerste klanten zijn over de palen en bijpassende platen, die de onderkant van de schutting beschermen.

Het lijkt zo’n simpel product maar toch zijn we bijna een jaar bezig geweest om de palen in de juiste kwaliteit uit de mallen te krijgen.

Met veel dank aan Dammy Evertse. Verkrijgbaar in betonkleur en antraciet in diverse lengtes en als tussenpaal, hoekpaal en eindpaal voor zowel rechte schuttingen als toog schuttingen.

Voor meer info en prijzen: stuur een mailtje naar onze productspecialist Martijn Vijverberg mvijverberg@dekkerhout.nl

Boards&Battens Fraser gevelbekleding | Zandvoort

Voor het project van 100 luxe cottages voor vakantiepark van Qurios Holiday Retreats in Zandvoort in de duinen bij het circuit, leveren wij Barli bv uit Uden de zwarte houten gevelbekleding met 18 jaar garantie op de verfafwerking.

Gekozen is voor een combinatie van zwart gelakte Boards & Battens (smalle stroken aangebracht over bredere stroken met zwarte nagels) en een open gevelbekleding in alleen de bredere Boards.

Wij leveren houten gevelbekleding in oa Ceder, Lodgepole Pine, Thermisch gemodificeerd Radiata Pine, Accoya, Jatoba, Thermisch gemodificeerd Fraké, Meranti, Douglas, Lariks, Tricoya, Thermisch gemodificeerd Grenen en Vuren. Altijd met de hoogste garantie op de verf of beitsafwerking en in alle gewenste profileringen.

dekkerhout.nl/fraser

Boards&Battens Fraser gevelbekleding | Nijkerk

Voor dit project in Nijkerk van Bouwbedrijf Schuurman leverden wij BPG Baarn de Fraser Boards&Battens gevelbekleding zwart afgelakt uit voorraad.

Een relatief simpele en goedkope gevelbekleding met smalle en brede planken die over elkaar genageld worden. Met als groot voordeel een ongekend lange garantie van 18 jaar op de Sherwin Williams verfbehandeling.

Enige aandachtspunten zijn het behandelen van de gezaagde koppen in het werk met verf die wij meeleveren en natuurlijk ventilatie van de gevel (maar dat geldt voor alle gevelbekleding).

dekkerhout.nl/fraser

Jatoba open gevelbekleding | Oosterhout

Voor het winkelcentrum Bouwlingplein in Oosterhout verwerkte Timmerbedrijf Weert FSC® Jatoba open gevelbekleding uit onze eigen FSC® bosconcessies in Bolivia.

Om de verkoop te ondersteunen bieden we deze geschaafde open gevelbekleding uit voorraad aan met levering indien gewenst binnen 24 uur.

Waarschijnlijk een van de mooiste en duurzaamste FSC® hardhout soorten voor open gevelbekleding. Trendy en mooi van kleur.

Waanzinnig uitgevoerd Rodney van Eijndhoven!

Schuur renovatie | Linschoten

Voor de renovatie van deze schuur in Linschoten leverden wij de zwarte Zweeds Rabat gevelbekleding met 18 jaar garantie op de fabrieksmatige verfbehandeling en 30 jaar op het hout.

Wij adviseerden voor dit project ons Fraser Lodgepole Pine verduurzaamd en geselecteerd op kwaliteit, rechtheid en lange lengtes.

Dit schuine rabatprofiel met een werkende breedte van 165mm werd door ons uit reeds zwart geverfde standaard voorraad geleverd aan Lemon Bouwspecialisten uit Leerdam. De isolatie en renovatie wordt uitgevoerd door Ste Bouw uit Montfoort.

Extra brede Accoya FSC® gevelbekleding

Voor de dakopbouwen van het werk ISA Amstelveen leverden wij de extra brede Accoya FSC® gevelbekleding met semi transparante Woodstain afwerking. Tevens leverden wij voor de kozijnen het Accoya® FSC® kozijnhout.

Accoya® is natuurlijk gemodificeerd Radiata Pine met de hoogste duurzaamheidsklasse en de hoogste stabiliteit van alle houtsoorten. Dekker Hout is verdeler van Accoya® voor de Nederlandse markt.

Het werk wordt uitgevoerd door Heemraadbouw Amstelveen.

Vooral de hoekafwerkingen zien er geweldig uit. Mooi project!

project sti//even 1

Douglas houten lamellen | Hoorn
Voor project sti//even 1 (parkeergarage Westfriesgasthuis in Hoorn) leverden wij de Douglas houten lamellen aan Jan Kuipers Nunspeet. Het ontwerp is van Tijs Rooijakkers en is uitgevoerd in elementen met een lengte van bijna 9 meter. Op artistieke wijze is hiermee een functionele en fraaie randbeveiliging gerealiseerd.

Accoya gevelbekleding – RTEC

Voor deze woning in aanbouw (project van RTEC) schaafden wij de Accoya gevelbekleding op drie verschillende breedtes in A1 kwaliteit voor levering aan Raab Karcher Oldenzaal.

Het ge-acetyleerde Accoya hout, dat zowel extreem duurzaam als stabiel is, wordt hier onbehandeld toegepast en zal op termijn vergrijzen.

Accoya leent zich als een van de weinige types hout voor deze toepassing, hoewel opgelet moet worden op het ontstaan van (blauwschimmel). Een oppervlakte schimmel die het Accoya niet kan aantasten maar wel zichtbare blauwe puntjes op hef hout kan vertonen.

Als alternatief kan ook gekozen worden voor het voorvergrijzen van de Accoya gevelbekleding. Het behandelen met een voorvergrijzer (beits) biedt tevens als voordeel dat het hout op alle plekken egaal vergrijst oogt. Koninklijke Dekker levert gevelbekleding natuurlijk ook in iedere gewenste behandeling aan.

Buitentrappen van composiet vlonderplanken

Ook voor buitentrappen zijn onze composiet vlonderplanken zeer geschikt. Voordeel van deze brede planken, geproduceerd middels co-extrusie, is dat door de houtprint en de nagebootste zaagsneden het oppervlak veel minder glad is. Toegepast bij dit project zijn de Elephant Eva-Last composiet delen in de gemengde kleur Ipé met blinde bevestiging middels zwart gepoedercoate stalen clips. De onderconstructie is uitgevoerd in FSC hardhout en randen van de traptreden zijn afgewerkt met geanodiseerde aluminium traplijsten uit de Elephant lijstwerkkast.

DuoWood Composiet vlonderplanken Riviera – Idstein

Voor dit luxe appartementengebouw in Idstein, Duitsland, leverden wij onze FSC-gecertificeerde DuoWood extra brede houtkunststof composietterras aan Iwo Design (Wiesbaden). De Rivièra gemengde kleur werd gekozen voor zijn beton-look.

Composiet decking wint marktaandeel door zijn gemakkelijke onderhoud, stabiliteit en zijn kleur.

DuoWood Composiet vlonderplanken Lava

De extra brede DuoWood composiet vlonderplanken geven dit terras een stoere uitstraling. Composiet is een materiaal dat is samengesteld uit houtstof, kunststof, pigment, bindmiddelen en UV beschermers. Helaas is er ongelofelijk veel rotzooi op de markt in composieten. Kies voor composiet bestaande uit FSC gecertificeerd houtstof (max 50%), gerecycled HDPE kunststof en de beste kwaliteit additieven.

Voor dit terras is gekozen voor onze DuoWood XWB delen met de gegroefde zijde als bovenzijde, op een onderconstructie van Bangkirai regels. In verband met doorbuiging van composiet regels als deze niet op een ondergrond van beton geplaatst worden, ben ik zelf altijd een voorstander van een hardhout onderconstructie.

Voor alle mogelijkheden in composiet: dekkerhout.nl/brochures en duowood.nl