Welkom bij Koninklijke Dekker

Meranti (Dark Red)

Dark Red Meranti is een verzamelnaam voor diverse Shorea hardhout soorten uit Maleisië en Indonesië.

Doordat de duurzaamheid afhankelijk is van het type Meranti en de volumieke massa wordt deze officieel op duurzaamheidsklasse 2-4 gesteld. Volgens laboratoriumtesten komt de duurzaamheid van Meranti boven de 500 kg/m3 bovengronds op klasse 2 uit, maar in de praktijk is de kans aanwezig dat delen niet het minimum gewicht halen of desondanks toch met uitzondering een lagere duurzaamheid halen. Ons advies is daarom om Meranti niet onbehandeld buiten toe te passen.

Meranti is daarentegen voor dekkende of semi transparante toepassing uitstekend geschikt.Meranti Is de meest toegepaste houtsoort voor kozijnen, echter voor gevel­bekleding onterecht in de vergetelheid geraakt. Meranti is van nature stabiel en heeft een mooie houtnerf die vaak na behandeling ook nog licht zichtbaar is.

Zware Meranti delen dienen bij voorkeur bij de uiteinden voorgeboord te worden en liefst gemonteerd te worden op achterhout dat een gelijkwaardige hardheid heeft, zodat nagels en
schroeven beter blijven zitten.

Ook Meranti gevelbekleding kan door ons in iedere RAL kleur geleverd worden. Let bij toepassing van afgelakt aangeleverde delen wel op het voorkomen van schade aan het oppervlak en aan het bijwerken van afgezaagde kopse kanten.