Welkom bij Koninklijke Dekker

Louro Gamela

ook bekend als Wane of Louro Vermelho, is een uitstekende houtsoort voor gevelbekleding en heeft met een lichte streepfiguratie iets weg van Mahonie.

Met duurzaamheidklasse 2 was Louro Gamela een van de eerste hardhoutsoorten die in redelijke volumes beschikbaar kwamen met FSC® certificaat. Het komt uit FSC® bossen in Noord Brazilië en is licht roodbruin van kleur met een goudachtige glans. Eigenlijk te mooi om dekkend te schilderen, hoewel het zich goed laat behandelen. Door een lichte kruisdraad en matig grove nerf geeft Louro Gamela een bij (semi) transparante afwerking een levendige hout uitstraling aan de gevel.

Voor semi transparante afwerking zijn vele afwerkingsproducten beschikbaar. Om de lichtere houtkleur te behouden kan gekozen worden voor een beits met weinig pigment. Als je juist een Mahonie uitstraling wilt creëren, gebruik dan een beits met meer pigment. Afhankelijk van de UV en weersinvloeden dient er om de drie tot vijf jaar geschuurd en behandeld
te worden.

Let op dat er voorgeboord wordt bij gebruik van schroeven en dat de druk goed ingesteld wordt bij gebruik van een nagelpistool.