Welkom bij Koninklijke Dekker

Gezonde houtbouw in de zorg als alternatief 

Woensdag 21 oktober massieve houtbouw projecten met Woonzorg Nederland bezocht. Waar met ons dampopen Elephant Gezond CLT zonder verlijming gebouwd wordt.

Juist ook voor woningbouw corporaties en zeker in de zorg is gezonde houtbouw (zonder lijm) zeer interessant als alternatief voor traditionele bouw. Daarbij hebben we eerst een hybride project bezocht waar de massieve kruislaags houten gevels en wanden worden toegepast in combinatie met zandcement vloeren en een LVL dakconstructie.

Vervolgens hebben we ook een puur houtbouw project bekeken waar ook alle niet-constructieve wanden, de vloeren en het dak in Elephant Gezond CLT uitgevoerd zijn.

Na de uitzending van VPRO’s tegenlicht is de interesse in houtbouw exponentieel toegenomen. En bezoeken we (op gepaste afstand) wekelijks Elephant Gezond CLT projecten met geïnteresseerde architecten, gemeentes, projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en aannemers.

We laten graag de mogelijkheden zien, dus neem bij interesse vooral contact met ons op voor een (digitale) presentatie of bezoek (in de buitenlucht).

 

#houtnatuurlijkvannu #fsc #ElephantGezondCLT #dampopenbouwen

Elephant Gezond CLT | Noordwijk

‪In slechts 3 dagen zijn onze Elephant Gezond CLT dampopen massief kruislaags houten gevels geplaatst op de bovenste verdieping. ‬

‪Niet alleen bouw je gezonder en volledig circulair met deze elementen, maar je bouwt ook veel sneller en lichter.‬

‪De dampopen gevel werkt net als een GoreTex jas. Overtollig vocht wordt door de gevel afgevoerd naar buiten. Daarnaast accumuleert het massieve hout de warmte en geeft deze weer af als het koeler wordt binnen. ‬

‪Zeer interessant ook in Natura2000 gebieden of op andere plekken waar de stikstof norm traditioneel bouwen uitsluit. ‬

‪Geïnteresseerden in het nieuwe bouwen zijn van harte welkom om een van de Elephant Gezond CLT projecten in aanbouw met ons te bezoeken. Stuur een dm en we plannen graag een bezoek in aan de bouw. ‬

‪#houtnatuurlijkvannu#ElephantGezondCLT #CLT #FSC #houtbouw #dampopennbouwen

Elephant Gezond CLT | Blaricum

Deze houtbouw woning in Blaricum wordt geheel dampopen gebouwd met onze Elephant Gezond CLT gevelelementen.

Er wordt maximaal gebruik gemaakt van de houtuitstraling in deze natuurlijke omgeving. De gevel zal afgewerkt worden met Lariks FSC gevelbekleding.

‪Binnenkort meer!

‪dekkerhout.nl/brochures

‪#houtnatuurlijkvannu#fsc #houtbouw #dampopen