Welkom bij Koninklijke Dekker

Western Red Cedar | Terborg

Voor de gevel van timmerfabriek Ebbers Kozijnen hebben wij Western Red Cedar fijnbezaagd en geschaafd geleverd.

Op lange gevels zoals deze geeft de open gevelbekleding een geweldig natuurlijk beeld, waarbij de kleurverschillen van de Cedar delen mooi tot hun recht komen.

Cedar heeft een extreem lange levensduur en is veel stabieler dan menig alternatief, waardoor de delen ook over tijd mooi recht blijven.

Ook in Cedar kunnen wij iedere maat en profilering produceren en semi-transparant fabrieksmatig beitsen.

Vraag ons naar de mogelijkheden!

Western Red Cedar | Aerdenhout

Voor dit project in Aerdenhout leverden wij de Ceder PEFC open gevelbekleding aan J.K. van den Dool B.V. in Wassenaar.

Ceder is met recht de mooiste en meest duurzame naaldhout soort voor gevelbekleding. Vooral in de kwastloze Nr 2 Clear & Better kwaliteit levert Ceder een mooie kleurschakering in licht tot iets donkerder bruin wanneer gekozen wordt voor een semi transparante beits.

Wij schaven Ceder gevelbekleding in iedere gewenste maat en profilering en beitsen of verven fabrieksmatig in iedere gewenste kleur. Momenteel wordt vooral gekozen voor een semi transparante Natural Cedar afwerking, een Equal Weathering voorvergrijzer of een zwarte beits.

Deze behandelingen zijn voor ons standaard en kunnen met extreem korte levertijd middels onze QRM (Quick Response Manufacturing) methode in Vianen geproduceerd worden.

houtnatuurlijkvannu

Western Red Cedar | Noordwijkerhout

Voor deze manege in Noordwijkerhout schaafden wij de Western Red Cedar gevelbekleding in channelsiding profiel op 19cm breedte. De verticale rabatdelen werden door ons geleverd, voorzien van een beitsbehandeling met Woodstain D751 van Teknos Drywood B.V.

Ceder is waarschijnlijk de mooiste naaldhout soort voor gevelbekleding en hoewel de extreem hoge duurzaamheid onbehandelde toepassing mogelijk maakt, raden wij dit toch altijd af. Door verschillende lichtinval op de gevelvlakken en doordat er vrijwel altijd overstekken worden toegepast, vindt vergrijzing vrijwel nooit egaal plaats.

Met een semi-transparante beits wordt zowel de mooie houtkleur als de houttekening behouden en blijft de gevel beschermt tegen de nadelige effecten van UV straling. Indien de kortere levensduur van een semi-transparante beits als nadelig wordt beschouwd, kan er gekozen worden voor een filmvormende transparante lak.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden en de garantietermijnen van de diverse alternatieven.