Welkom bij Koninklijke Dekker

Hout Kunststof Composiet

Hout Kunststof Composiet (WPC) samengesteld uit houtstof en high density polyethyleen


Hout Kunststof Composiet, internationaal bekend als WPC (Wood Polymer Composite) is een materiaal samengesteld uit houtstof en high density polyethyleen (kunststof), waar wij de hoogste kwaliteit bindingsmiddelen, kleurpigmenten en UV stabilisatoren aan toevoegen.

Voor de Elephant composiet gevelbekleding gebruiken wij een co-extrusie proces waarbij de buitenkant van een extreem duurzame en brandvertragende Ceder imitatie laag wordt voorzien. Het grote voordeel van composiet is de kleurvastheid, waardoor er niet geverfd hoeft te worden en de onderhoudskosten zich beperken tot het regelmatig reinigen van de gevel. Daarnaast heeft het product standaard
een brandklasse B.

Naast de standaard rabatdelen in composiet, kan ieder ander profiel eveneens geproduceerd worden. Hoewel er dan wel rekening dient te worden met malkosten en langere levertijden, aangezien wij onze composiet producten in China produceren.

Composiet gevelbekleding kan genageld worden net als hout. Echter ook composiet werkt (net als kunststof). Door de werking voornamelijk in de lengterichting dient het achterhout op 30cm onderlinge afstand geplaatst te worden. Daarnaast is het door de hardheid van composiet tevens belangrijk om een houtsoort met gelijkwaardige hardheid als achterhout toe te passen, bij voorkeur hardhout zoals Meranti.