Welkom bij Koninklijke Dekker

Project: Eva-Last vlonderdelen en boomstamtafelblad

 

Voor zijn eigen terras koos Cees Verkerk, directeur eigenaar van Houthandel De Vechtstreek in Weesp, voor onze Eva-Last Driftwood Grey houtcomposiet vlonderplanken. Houtcomposiet met een co-extrusie slijtvaste toplaag is vrijwel niet meer van echt hout te onderscheiden maar is onderhoudsvrij en behoudt de originele kleur.

De composiet terrasplanken zijn met clips blind bevestigd op de hardhouten onderconstructie met maximaal 30cm onderlinge afstand om doorbuigen te voorkomen.

Voor de tafel is gekozen voor een boomstamblad in de houtsoort Roble (tropisch Eiken) uit onze FSC® bosconcessies Dekma Bolivia in het oosten van de staat Santa Cruz grenzend aan het Braziliaanse deel van de Amazone.

Om zijn Haagse afkomst niet te verloochenen heeft Cees er natuurlijk wel een ADO vogelhuisje boven gehangen in groen gele kleuren 😉

#houtcomposiet #fsc

PS: Al onze hout- en composietproducten en onze Austria Deuren zijn natuurlijk bij Houthandel De Vechtstreek verkrijgbaar.

Project: Elephant houtcomposiet vlonderplanken

Voor dit terras in Heerhugowaard werden onze Elephant FSC houtcomposiet vlonderplanken (in antraciet) blind gemonteerd met clips op hardhout FSC onderregels.

Bij de productie van de houtcomposiet vlonderplanken gebruiken wij naast FSC houtstof uitsluitend gerecycled kunststof voornamelijk afkomstig van PET flessen. Om dit aantoonbaar te maken zijn al onze houtcomposiet producten gecertificeerd onder de Global Recycling Standard (GRS) door een onafhankelijke certificeerder.

Eigenlijk raar dat een milieu certificaat wel gevraagd wordt voor houtproducten, maar vrijwel niemand het GRS certificaat kent of er naar vraagt. Terwijl het juist voor kunststof nog veel belangrijker is om te vragen naar aantoonbaar gerecyclede producten.

Kies je voor onderhoudsvrije, kleurvaste houtcomposiet terrasplanken, vraag dan dus altijd naar het GRS logo zodat je zeker weet dat er geen (helaas nu nog iets goedkoper) ‘virgin’ plastic is gebruikt!

#globalrecyclingstandard #GRS #FSC #vlonderplanken #Elephant

Project: Eva-Last Driftwood Brown vlonderplanken en Forte schuttingen

Voor dit project van Eric Bijl werden voor het eerst onze nieuwe Driftwood Brown Eva-Last houtcomposiet brede massieve vlonderplanken toegepast. En onze Elephant Forte schuttingen van antraciet FSC houtcomposiet met gepoedercoate aluminium kaders en palen.

De ontwikkelingen in houtcomposiet zijn ongelofelijk hard gegaan de laatste jaren en door de co-extrusie met perfect nagebootste slijtvaste houtnerf buitenlaag zijn deze terrasplanken niet meer van echt hardhout te onderscheiden. Maar blijven natuurlijk wel volledig op kleur en kaarsrecht, vrijwel zonder enig onderhoud.

Bovendien zijn de 19cm brede planken standaard brandvertragend (klasse Bft-s1) en dus ook perfect toepasbaar op galerijen van flats of appartementen complexen. Door de blinde bevestiging met de speciale Hulk clips zijn er geen schroeven zichtbaar.

Ook dit project is weer een plaatje geworden. Gefeliciteerd Eric!

Eva-Last houtcomposiet vlonderplanken

Voor dit project van Eric Bijl Tuinontwerp is gebruik gemaakt van onze EvaLast houtcomposiet vlonderplanken en afwerkplinten in de kleurstelling Ipé.

De grote voordelen van houtcomposiet terrasdelen zijn; dat ze niet vergrijzen (kleurvast) en dat ze kaarsrecht blijven. Als houtliefhebber was ik bij de eerste generatie houtcomposiet er zelf niet echt een voorstander van als alternatief voor hardhout. En natuurlijk blijft de uitstraling van een FSC hardhouten vlonder geweldig. Daarentegen is de ontwikkeling van de kwaliteit van houtcomposiet en de kleurechtheid alsmede de gelijkenis van vlamtekening ongelofelijk. En wordt het steeds moeilijker om het van echt hardhout te onderscheiden.

Inmiddels ben ik zelf ook om en heb ik op mijn eigen terras ook houtcomposiet toegepast. Zorg wel dat je voor een degelijk kwaliteitsproduct kiest aangezien er erg veel (goedkope) imitaties met een te hoog gehalte houtvezel (ipv houtstof) vooral online worden aangeboden.

Met onze eigen merken Elephant, DuoWood en EvaLast zit je natuurlijk altijd goed met 15 jaar garantie 😉

dekkerhout.nl/brochures

Renoveren met Eva-last vlonderplanken

Bij deze woning werden onze Eva-Last FSC houtcomposiet vlonderplanken in Driftwood Grey toegepast en onze standaard zwart geverfde Vuren FSC schuttingen in combinatie met onze Elephant betonpalen in betongrijs.

‪Voor de buitenkeuken werd ons Nederlands Douglas FSC hout gebruikt. Voor de gevelbekleding werden Vuren FSC zwart geverfde Zweedse rabatdelen toegepast. ‬

‪Een mooie tijd om huis en tuin weer helemaal eigentijds te renoveren. ‬

‪#houtnatuurlijkvannu‪ #FSC‬

Extra brede DuoWood FSC® vlonderplanken

Rondom dit zwembad zijn onze DuoWood FSC houtcomposiet extra brede vlonderplanken in de kleur Lava toegepast op een FSC hardhout onderconstructie.

Perfect recht, kleurvast, onderhoudsvrij en redelijk stroef waardoor uitglijden wordt voorkomen.

dekkerhout.nl/brochures #FSC

Eva-Last Driftwood Brown houtcomposiet vlonderplanken

Voor dit terras met uitzicht over heel Den Haag viel de keuze op onze innovatieve Eva-Last Driftwood Brown houtcomposiet vlonderplanken FSC gecertificeerd.

Nieuwste generatie composiet met extra slijtvaste schil nauwelijks van echt hardhout te onderscheiden. En natuurlijk kaarsrecht en onderhoudsvrij. ‬

Geen verkeerde locatie trouwens Eric Bijl

Composiet Forte schuttingen, composiet Eva-Last vlonderplanken en Douglas PEFC houten veranda | Vlaardingen

Voor dit project in Vlaardingen leverden wij onze klant garden fair de Douglas PEFC houten veranda, onze Elephant FSC® Composiet Forte schuttingen met draadschermen en tuindeuren in combinatie met de bijpassende gepoedercoate aluminium palen en onze Eva Last co-ex Composiet brede terrasplanken.

Erg leuk om een project te zien waarin zoveel van onze tuinproducten verwerkt zijn. Toch wat anders dan de groen geïmpregneerde tuinschermen die vroeger overal toegepast werden.

We hebben tegenwoordig zoveel mooie alternatieven dat de veranda, de schutting en het terras volledig aan kunnen sluiten op de architectuur van het huis en de woonstijl van het interieur.

Ons volledige Elephant Exclusive tuinassortiment staat op dekkerhout.nl/brochures

DuoWood Composiet vlonderplanken Riviera – Idstein

Voor dit luxe appartementengebouw in Idstein, Duitsland, leverden wij onze FSC-gecertificeerde DuoWood extra brede houtkunststof composietterras aan Iwo Design (Wiesbaden). De Rivièra gemengde kleur werd gekozen voor zijn beton-look.

Composiet decking wint marktaandeel door zijn gemakkelijke onderhoud, stabiliteit en zijn kleur.

DuoWood Composiet vlonderplanken Lava

De extra brede DuoWood composiet vlonderplanken geven dit terras een stoere uitstraling. Composiet is een materiaal dat is samengesteld uit houtstof, kunststof, pigment, bindmiddelen en UV beschermers. Helaas is er ongelofelijk veel rotzooi op de markt in composieten. Kies voor composiet bestaande uit FSC gecertificeerd houtstof (max 50%), gerecycled HDPE kunststof en de beste kwaliteit additieven.

Voor dit terras is gekozen voor onze DuoWood XWB delen met de gegroefde zijde als bovenzijde, op een onderconstructie van Bangkirai regels. In verband met doorbuiging van composiet regels als deze niet op een ondergrond van beton geplaatst worden, ben ik zelf altijd een voorstander van een hardhout onderconstructie.

Voor alle mogelijkheden in composiet: dekkerhout.nl/brochures en duowood.nl

Buitentrappen van Eva-Last composiet vlonderplanken

Ook voor buitentrappen zijn onze composiet vlonderplanken zeer geschikt. Voordeel van deze brede planken, geproduceerd middels co-extrusie, is dat door de houtprint en de nagebootste zaagsneden het oppervlak veel minder glad is. Toegepast bij dit project zijn de Elephant Eva-Last composiet delen in de gemengde kleur Ipé met blinde bevestiging middels zwart gepoedercoate stalen clips. De onderconstructie is uitgevoerd in FSC hardhout en randen van de traptreden zijn afgewerkt met geanodiseerde aluminium traplijsten uit de Elephant lijstwerkkast.