Welkom bij Koninklijke Dekker

Brandvertragende gevelbekleding

Brandvertragend wordt steeds belangrijker voor gevelbekleding. Accoya FSC gevelbekleding kunnen we nu ook brandvertragend (klasse B1) leveren met een polymeer behandeling.

Links op de foto met voorvergrijzer, rechts zonder kleurbehandeling. Ook met transparante afwerking is mogelijk, waarbij de kleur vrijwel gelijk blijft aan de onafgewerkte plank rechts op de foto.

Het grote voordeel van de polymeer behandeling voor de brandvertraging is dat dit slechts een keer hoeft te gebeuren en de polymeren niet uitlogen, zoals wel het geval is bij de meeste alternatieve behandelingen (lees hiervoor altijd goed de kleine lettertjes!).

Bij transparante afwerking dient er voordat het hout vergrijst wel regelmatig onderhoud en op termijn nieuwe afwerking plaats te vinden (als er gekozen wordt voor kleurbehoud).

Het voordeel van de voorvergrijzer is dat je in een keer klaar bent en ook voorkomt dat het hout niet egaal vergrijst (bijvoorbeeld door overstekken of onevenredige zon (UV) belasting op verschillende zijden van een gebouw).

Onze specialisten adviseren graag bij projecten waar brandvertraging geëist of gewenst is.

Via verkoop@dekkerhout.nl of 0881885100

#houtnatuurlijkvannu #fsc

#gevelbekleding

Over Koninklijke Dekker