Welkom bij Koninklijke Dekker

Accoya® duurzaam en stabiel

Onze volautomatische vingerlasstraat draait momenteel volop Accoya FSC kozijnhout. Vorig jaar is onze verkoop van Accoya verdubbeld en niet zonder reden.

Accoya (ge-acetyleerd Radiata Pine) is de meest duurzame en stabiele houtsoort voor geveltimmerwerk. Er wordt momenteel veel geëxperimenteerd met plantagehout en thermisch gemodificeerd kozijnhout. Maar op duurzaamheid, stabiliteit en sterkte legt ieder alternatief het af tegen Accoya FSC.

Vooral in donkere verfkleuren is Accoya ook eigenlijk de enige optie als duurzaam alternatief voor aluminium kozijnen. De temperatuur kan in donker (antraciet of zwart) geschilderde kozijnen wel oplopen tot 80 graden op de zonzijde. Alleen Accoya is daartegen bestand aangezien alle andere houtsoorten teveel werken bij deze temperatuur en de verflaag dat niet kan opvangen.

Meer informatie over Accoya? Wij informeren u graag!

Over Martijn Borgsteede