Welkom bij Koninklijke Dekker

Jubilaris Jasper!

Jasper, onze hoofdmonteur in Vianen, volgens decennia lange traditie een horloge mogen overhandigen voor 25 jaar dienstverband.

Mijn grootvader heeft ooit de traditie opgestart om iedere jubilaris die 25 jaar bij Koninklijke Dekker werkzaam is een (destijds gouden) horloge naar eigen smaak en een extra maand salaris te geven.

En met een gemiddeld dienstverband van 16 jaar hebben we ieder jaar meerdere jubilarissen die 25 of 40 jaar bij het bedrijf werken.

Normaal gesproken worden die met (blooper) foto’s en leuke anekdotes bij de einde jaars viering in het zonnetje gezet. Afgelopen jaar voor Jasper en 7 collega’s helaas even anders, maar we doen het eind van dit jaar gewoon over.

Ik kan mij als kind nog herinneren dat het destijds voor mijn vader vaak een emotionele uitreiking was aangezien hij zelf vaak al 25 of 40 jaar met de jubilaris samengewerkt had.

Het blijft speciaal om te zien hoe vaak onze vaklieden ervoor kiezen om (vrijwel) hun hele werkzame leven bij één bedrijf werkzaam te zijn.

#jubileum

Over Martijn Borgsteede