Welkom bij Koninklijke Dekker

Gezondheidsvoordelen bij houtbouw

Bij houtbouw gaat het vooral om duurzaamheid, maar de gezondheidsvoordelen worden vaak over het hoofd gezien. Ondertussen is in vele studies bewezen dat wij gezonder en vitaler leven in woningen of gebouwen gebouwd met natuurlijke materialen.

Vooral wanneer gekozen wordt voor onze lijmloze Elephant DLT (gevel)elementen in massief kruislaags Vuren hout.

Hiermee is dampopen bouwen binnen handbereik en wordt een constant binnenklimaat gecreëerd zowel qua vocht als temperatuur.

Door het ontbreken van lijmlagen (de elementen worden met Beuken deuvels samengesteld) kan overtollig vocht via de massief houten gevel worden afgevoerd. Eigenlijk precies zoals een boom dat doet die vocht uit de grond opneemt en via de stam naar de takken voert.

#houtnatuurlijkvannu #fsc

Over Koninklijke Dekker