Welkom bij Koninklijke Dekker

Container verstoringen opvangen met buffer voorraden

Containers boeken en verscheept krijgen wordt een steeds groter probleem. Normaal gesproken duurde dat een paar weken als er capaciteit uit de vaart gehaald was, maar nu staan de containers op de verkeerde plekken in de wereld en zijn ze niet beschikbaar daar waar ze nodig zijn (lees: Azië).

Het ziet er naar uit dat dit nog wel vier maanden gaat duren en vooral hout en houtproducten zullen daar veel hinder van ondervinden. Dit zijn namelijk relatief laagwaardige volume producten in vergelijking met de gemiddelde container waar.

Natuurlijk hebben wij juist enorme buffer voorraden om dit soort verstoringen op te vangen (onze gemiddelde voorraad is zes maanden verkoopwaarde). Maar toch merken wij ook met de hardlopers (bijvoorbeeld onze zwarte industriële deuren) dat de impact van de vertragingen fors is, los van de inkoopprijs stijging.

We hopen dat stabiliteit in de verschepingen snel weer terug komt, maar zullen sowieso moeten wachten tot na Chinees Nieuwjaar.

Benieuwd naar jullie eigen ervaringen!

#houtnatuurlijkvannu

Over Koninklijke Dekker