Welkom bij Koninklijke Dekker

Brand in Boliviaanse FSC bosconcessies

Door zwerflandbouw, extreme droogte en hitte staat nu zelfs een deel van onze FSC bosconcessies in de Boliviaanse Amazone in de brand.

De meeste branden zijn aangestoken door families (vaak uit de steden) die een klein stuk bos willen afbranden voor landbouw of veeteelt maar niet beseffen dat vooral tijdens het droge seizoen de brand ongecontroleerd voortraast.

Maar ook midden in onze concessies waar geen mensen wonen, zijn nu spontaan branden ontstaan. En zelfs onze eigen mensen weten niet of dit door vonken meegevoerd door de wind of door verhitting van stenen met droge bladeren is ontstaan.

De kleinere brandhaarden hebben we inmiddels omsingeld met zand barrières maar voor de grote aangestoken brand ten zuiden zijn we afhankelijk van regen.

We blijven duimen.

Over Koninklijke Dekker