Welkom bij Koninklijke Dekker

FSC en PEFC kozijnhout

De gevolgen van de lockdowns in de herkomstlanden van FSC en PEFC kozijnhout beginnen nu pas merkbaar te worden. Hoewel gedacht wordt dat het aanbod meer dan voldoende is, zien wij de aanvoer langzaam opdrogen.

‪Nederland is een van de weinige landen waar de bouw nog goed doorloopt. Maar uitsluitend voor één markt kan een bos operatie niet opnieuw opgestart worden. Bovendien wordt er geprobeerd om als gevolg van de Corona crisis de prijzen te drukken, waardoor de duurzame kap nog minder rendabel zou worden.

‪Ondertussen zien we de prijzen, doordat er nauwelijks meer gezaagd wordt, juist stijgen. Gemiddeld houden wij in productie en voorraad 9 maanden aan, maar we zien de voorraad nu hard teruglopen.

‪Het zal nog wel even duren voordat de timmerindustrie echt gaat merken dat er tekorten ontstaan. Maar de tijden van overaanbod liggen duidelijk achter ons.

‪#houtnatuurlijkvannu
#fsc
#pefc

Over Martijn Borgsteede