Welkom bij Koninklijke Dekker

DNA van bomen

Ons DNA vertoont grote gelijkenissen met het DNA van bomen. Het ligt dus voor de hand om veel meer te bouwen in hout en gebruik te maken van het dampopen en isolerende karakter van hout.

‪We zijn in Nederland volledig doorgeslagen in het gebruik van niet-natuurlijke bouwmaterialen. We leren niet meer om constructief te rekenen in hout. We gooien overal staal in om draagkracht te creëren, terwijl dit ook anders kan. ‬

‪Duurzaamheid vertalen we in energiezuinig en creëren we door alles vol te spuiten met PIR en PUR. We bouwen grote fabrieken om alles met beton elementen te bouwen en er vervolgens achter te komen dat we een stikstof probleem hebben.‬

‪Op de vloer gooien we laminaat of vinyl omdat het zo goedkoop is en makkelijk te onderhouden. Op en in de gevel moet alles van kunststof of aluminium omdat we bang zijn om te schilderen. En de tuin wordt geplaveid met tegels waardoor het water niet meer de grond in kan en de steden opwarmen. ‬

‪Natuurlijk ben ik niet objectief, maar ik kijk met jaloezie naar landen waar een houtbouw traditie heerst. En waar de warmte van hout en de nachtrust van het slapen in een woning van natuurlijke materialen ervaren wordt. ‬

‪Ik zie iedere dag dat de woning voor ons belangrijker wordt. Laten we dan ook natuurlijk bouwen!‬

‪#houtnatuurlijkvannu#fsc

Over Koninklijke Dekker