Welkom bij Koninklijke Dekker

Accoya® open gevelbekleding | Vorden

Voor de therapeutische leefwerkgemeenschap op antroposofische basis Urtica de Vijfsprong in het Gelderse Vorden leverden wij de Accoya FSC open gevelbekleding aan Tulp-Bijl Hout en Bouwstoffen Import B.V. Voor de kozijnen leverden wij het Accoya FSC aan timmerfabriek Homan in Enter.

Negen graden architectuur uit Amersfoort koos voor 185 mm brede Accoya delen die verticaal zijn aangebracht. De delen lopen in een geknikte lijn over in het schuine dak, waar het hout bijna halverwege overgaat in oranje dakpannen. Om het gebouw nog mooier over te laten gaan in de natuur, koos de architect ervoor om het hout onbehandeld te laten waardoor het op den duur zal vergrijzen.

Accoya is een van de weinige naaldhout types waarmee dit mogelijk is. Vooral door de combinatie van extreme duurzaamheid en stabiliteit. dekkerhout.nl/accoya

De bouw werd verzorgd door Aannemersbedrijf Bargeman Vorden B.V. In opdracht van Beheerstichting Urtica-Onderdak, Vorden.

houtnatuurlijkvannu
accoya
fsc

Over Martijn Borgsteede