Welkom bij Koninklijke Dekker

Thermo Radiata Pine gevelbekleding

Voor deze woning leverde Koninklijke Dekker de Thermo Radiata Pine gevelbekleding aan MKK (Maatwerk Kopers Keuze) in Veldhoven. Het grote voordeel van Thermisch gemodificeerd Radiata Pine ten opzichte van Thermo Vuren of Thermo Grenen is dat het kwastvrij is.

Vaak zie je bij relatief dure gebouwen Thermo gevelbekleding vol met noesten. Veelal een onnodige bezuiniging die afbreuk doet aan de tekening van de architect. Als ik ernaar vraag, blijkt in de meeste gevallen dat men niet op de hoogte was dat er ook een naaldhout uitvoering leverbaar is zonder kwasten.

Thermische modificatie van hout zorgt ervoor dat minder duurzame houtsoorten een langere levensduur krijgen (hogere duurzaamheidsklasse) en stabieler worden. Dit gebeurt middels een extreme hittebehandeling.

Bekijk voor de voor- en nadelen van diverse (gemodificeerde) houtsoorten en composiet de Elephant gevelbekleding brochure

Over Martijn Borgsteede