Welkom bij Koninklijke Dekker

Western Red Cedar – Noordwijkerhout

Voor deze manege in Noordwijkerhout schaafden wij de Western Red Cedar gevelbekleding in channelsiding profiel op 19cm breedte. De verticale rabatdelen werden door ons geleverd, voorzien van een beitsbehandeling met Woodstain D751 van Teknos Drywood B.V.

Ceder is waarschijnlijk de mooiste naaldhout soort voor gevelbekleding en hoewel de extreem hoge duurzaamheid onbehandelde toepassing mogelijk maakt, raden wij dit toch altijd af. Door verschillende lichtinval op de gevelvlakken en doordat er vrijwel altijd overstekken worden toegepast, vindt vergrijzing vrijwel nooit egaal plaats.

Met een semi-transparante beits wordt zowel de mooie houtkleur als de houttekening behouden en blijft de gevel beschermt tegen de nadelige effecten van UV straling. Indien de kortere levensduur van een semi-transparante beits als nadelig wordt beschouwd, kan er gekozen worden voor een filmvormende transparante lak. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en de garantietermijnen van de diverse alternatieven.

Klik hier voor meer Dekker-projecten

 

Over Martijn Borgsteede