Welkom bij Koninklijke Dekker

Building Holland 2018 – HOLZ100 kruislaags Vuren

De nieuwste ontwikkeling in duurzaam bouwen voor een gezonde leefomgeving komt van het oudste bouwmateriaal in de wereld: Hout! Niet HoutSkeletBouw of CLT (Cross Laminated Timber) met lijm tussen de houten delen, maar HOLZ100 kruislaags Vuren (maan)hout verbonden met deuvels.

Deze grote prefab gevelelementen (vergelijkbaar met prefab elementen van beton maar dan in de vorm van enorme Vuren multiplex achtige platen met openingen voor deuren en kozijnen) zijn volledig circulair (C2C gold certificaat).

Maar belangrijker nog: je kunt er damp open mee bouwen. Vocht wordt op natuurlijke wijze gereguleerd en verplaatst zich van binnen naar buiten en andersom. En warmte wordt gebufferd en vastgehouden wanneer nodig. De buitenschil kan nog steeds gewoon gemetseld worden cq met damp open stuc behandeld of (gedeeltelijk) worden voorzien van houten gevelbekleding. Ook de binnenzijde kan met damp open stuc en verf afgewerkt worden.

Stralingswarmte van de zon zorgt voor het grootste gedeelte van de verwarmingsbehoefte en installatie technisch kan er flink bezuinigd worden. Resultaat: een gezond leefklimaat in huizen, scholen of kantoren.

We vertellen je er graag meer over van 17 t/m 19 april op Building Holland 2018 of kijk anders vast op dekkerhout.nl/brochures

Over Martijn Borgsteede