Welkom bij Koninklijke Dekker

Inhaalslag om acceptabel rendement te behalen

De nieuwste aanwinst wordt momenteel geïnstalleerd in onze fabriek in Den Haag. Door een flinke toename in productie orders hebben we deze schaafbank (die we vanwege de prijs niet konden laten lopen uit een faillissement veiling) toegevoegd aan de bestaande 12 Weinig schaafbanken.

Na vele magere jaren draait de industrie weer op volle capaciteit, maar zijn de marges helaas nog steeds niet hersteld. Tijdens de crisis zijn de prijzen nauwelijks verhoogd of soms zelfs verlaagd, waardoor het nu bijna onmogelijk is om in een keer te verhogen naar een prijsniveau met gezonde marge.

En toch zal het noodzakelijk zijn. Er is in de laatste jaren zoveel houtindustrie gestopt of failliet gegaan dat de huidige capaciteit niet toereikend is voor de bouwvraag. Het lijkt nu misschien alsof producenten hun kans zien om extra te verhogen, maar in vele bouwmaterialen moet er simpelweg nog een flinke inhaalslag plaatsvinden om een acceptabel rendement te behalen.

Over Martijn Borgsteede