Welkom bij Koninklijke Dekker

Houtbedrijf als energiefabriek

Verschenen in Houtwereld | Jaargang 70 | 10 november 2017 | nummer 21

Zonnepanelen op bedrijfsdaken

Houtbedrijven beschikken over grote hallen en dus ook over daken van forse afmetingen. Dat maakt die daken uitermate geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. Mits de daken stevig genoeg zijn om de extra last te dragen en als er geen schaduw overheen valt. De ondernemingen hebben bovendien een grote behoefte aan elektrische energie voor alle elektrische apparaten. Met zonnepanelen kunnen zij voorzien in eigen CO2-vrije elektriciteit, en wat er overblijft verhandelen. Een SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) draagt bij aan een gunstige businesscase. “En je doet iets goeds voor de wereld.” Drie voorbeelden van bedrijven die houtproducten én energie leveren.
Lees hier het complete artikel

 

Over Martijn Borgsteede