Welkom bij Koninklijke Dekker

KONINKLIJKE DEKKER OPENT ‘BIG BOX’ DISTRIBUTIECENTRUM

de Houtkrant

VIANEN – Op 4 november opende Koninklijke Dekker met de Bouwtrends Praktijkmiddag haar nieuwe ‘Big Box’ distributiecentrum in Vianen. De feestelijke opening van het moderne distributiecentrum van 20.000 vierkante meter markeert voor Koninklijke Dekker de eindfase van een radicale transitie, waarin het bedrijf, zoals het zelf omschijft ‘zichzelf opnieuw heeft uitgevonden’. Bij de opening waren vijfhonderd geïnteresseerden aanwezig.

Robbert Jan Dekker, directeur-eigenaar: “De markt is sterk veranderd sinds het begin van de (bouw) crisis.” De transitie heeft geleid tot bundeling van vrijwel de gehele Nederlandse productie en logistiek van Koninklijke Dekker in Vianen, terwijl dit voorheen op vier locaties gebeurde. Door de invoering van efficiëntere werkprocessen is het bedrijf in staat om alle vaste voorraadartikelen binnen 24 uur te leveren.

De Bouwtrends Praktijkmiddag belichtte met presentaties en discussies enkele belangrijke ontwikkelingen in de bouw en industrie: Building Information Model (BIM), Quick Response Manufacturing (QRM, het nieuwe LEAN) en hoogbouw in hout (project HAUT in Amsterdam). Ook waren FSC Nederland, het Wereld Natuur Fonds en Bureau Evan Buytendijk aanwezig om bezoekers te informeren. Verder werd een unieke oplossing gepresenteerd voor duurzame gevels (Wood Isolution) met open houten gevelbekleding, bevestiging en extreem dunne isolatiepanelen met de hoogst haalbare isolatiewaarde, ontwikkeld in partnership door Koninklijke Dekker, Kingspan en Etanco.

Koninklijke Dekker Koninklijke Dekker is een grote keten-geïntegreerde houthandel met eigen FSC gecertificeerde tropische bossen, zagerij en fabrieken, waar (geverfde) halffabrikaten en eindproducten worden gemaakt.

Koninklijke Dekker levert hout- en composietproducten aan de bouwmaterialenhandel, industrie, DHZ en tuinhandel. Koninklijke Dekker is koploper in duurzaamheid, kwaliteit, lever(betrouwbaar)tijd en efficiënte productie op maat. Alle bosconcessies van het bedrijf zijn FSC gecertificeerd en de kunststof component van composiet-producten is gerecycled (met GRS certificaat).

De warmte-energie wordt sinds jaar en dag gewonnen uit eigen houtmot, niet alleen voor eigen gebruik van bijvoorbeeld de droogkamers, maar ook voor alle huurders van bedrijfspanden. En op dit moment wordt het grootste single-owner zonne-energie- project van Nederland door Koninklijke Dekker gerealiseerd met 35.000 zonnepanelen op 26 daken en een opbrengst van 9,3 megawatt per jaar. Hiermee kan in het eigen elektragebruik worden voorzien en een groot deel worden teruggeleverd aan het net.

(Houtkrant, editie 20 14 november)

Over Martijn Borgsteede