Welkom bij Koninklijke Dekker

Accoya® projecten

Voor de nieuwbouw van Sporthuis Abcoude produceerden wij de semi-transparant gebeitste Accoya® FSC® open gevelbekleding voor Goedkoop bouwmaterialen B.V.

Vooral vanwege de extreem hoge duurzaamheid en 100% stabiliteit van Accoya®hout werd door Van Norel bouwgroep gebruik gemaakt van deze gemodificeerde Grenen soort.

Alle voor- en nadelen van diverse soorten gevelbekleding vindt u overzichtelijk in de Elephant gevelbekleding brochure op dekkerhout.nl/brochures.

#houtnatuurlijkvannu #fsc #gevelbekleding

Accoya® gevelbekleding | Uithoorn

Voor de gevelrenovatie van de Brandweer Uithoorn produceerden wij de Accoya® FSC® rabatdelen in opdracht van Houthandel De Vechtstreek voor Aannemersbedrijf Egb. de Groot uit Driemond.

Accoya® is gemodificeerd (met azijnzuuranhydride) snelgroeiend Grenen (Radiata Pine). Extreem stabiel, ongekend lange levensduur en vrij van kwasten. Iets duurder in aanschaf maar dat verdient zich snel terug in verminderd onderhoud.

Geweldig mooi project geworden Cees Verkerk. Bedankt voor het doorsturen van de foto’s!

Ook een mooi project gerealiseerd met Elephant producten, Austria Deuren of hout van Koninklijke Dekker? We zijn altijd blij met foto’s en plaatsen uw project graag in het zonnetje op Social Media.

#houtnatuurlijkvannu #Accoya #FSC

Accoya® Open Gevelbekleding | Geldrop

Voor het Stabrecht College in Geldrop produceerden wij de Accoya® FSC® open gevelbekleding in verschillende breedtes van 90, 118 en 140mm met een omkadering van 30x100mm. Alles rondom geschaafd met transparante coating en brandklasse B behandeld.

Het Stabrecht College is een energie-neutraal gebouw met veel ruimte voor groen, licht en klimaat.

Delen van de buitengevel, de patio muren en de wanden op het dak ter afscherming van de airco installaties zijn bekleed met Accoya®. Daarnaast zal de afsluiting van de patio’s gemaakt worden met schuttingen van Accoya®.

Accoya® hout is met azijnzuur anhydride gemodificeerd kwastvrij Radiata Pine, dat niet alleen de langste levensduur heeft van alle houtsoorten maar ook 100% vormstabiel is (geen werking van het hout). Het is daarmee zeer geschikt voor transparante toepassing.

Aannemer: BINX Smartility
Projectleider: Tom Achterbosch
Ontwerp: atelier PRO architects ism Pieters Bouwtechniek , HE adviseursDPA Cauberg-Huygen B.V.
Gevelbouwer: VM Geveltechniek
HSB constructie: WEBO.

dekkerhout.nl/Accoya

#houtnatuurlijkvannu #gevelbekleding #FSC #Accoya

Accoya® Open Gevelbekleding | Vorden

Voor de therapeutische leefwerkgemeenschap op antroposofische basis Urtica de Vijfsprong in het Gelderse Vorden leverden wij de Accoya FSC open gevelbekleding aan Tulp-Bijl Hout en Bouwstoffen Import B.V. Voor de kozijnen leverden wij het Accoya FSC aan timmerfabriek Homan in Enter.

Negen graden architectuur uit Amersfoort koos voor 185 mm brede Accoya delen die verticaal zijn aangebracht. De delen lopen in een geknikte lijn over in het schuine dak, waar het hout bijna halverwege overgaat in oranje dakpannen. Om het gebouw nog mooier over te laten gaan in de natuur, koos de architect ervoor om het hout onbehandeld te laten waardoor het op den duur zal vergrijzen.

Accoya is een van de weinige naaldhout types waarmee dit mogelijk is. Vooral door de combinatie van extreme duurzaamheid en stabiliteit. dekkerhout.nl/accoya

De bouw werd verzorgd door Aannemersbedrijf Bargeman Vorden B.V. In opdracht van Beheerstichting Urtica-Onderdak, Vorden.

houtnatuurlijkvannu
accoya
fsc

Accoya FSC® Gevelbekleding extra breed | Amstelveen

Voor de dakopbouwen van het werk ISA Amstelveen leverden wij de extra brede Accoya FSC® gevelbekleding met semi transparante Woodstain afwerking. Tevens leverden wij voor de kozijnen het Accoya® FSC® kozijnhout.

Accoya® is natuurlijk gemodificeerd Radiata Pine met de hoogste duurzaamheidsklasse en de hoogste stabiliteit van alle houtsoorten. Dekker Hout is verdeler van Accoya® voor de Nederlandse markt.

Het werk wordt uitgevoerd door Heemraadbouw Amstelveen.

Vooral de hoekafwerkingen zien er geweldig uit. Mooi project!

 

Accoya gevelbekleding – RTEC

Voor deze woning in aanbouw (project van RTEC) schaafden wij de Accoya gevelbekleding op drie verschillende breedtes in A1 kwaliteit voor levering aan Raab Karcher Oldenzaal.

Het ge-acetyleerde Accoya hout, dat zowel extreem duurzaam als stabiel is, wordt hier onbehandeld toegepast en zal op termijn vergrijzen.

Accoya leent zich als een van de weinige types hout voor deze toepassing, hoewel opgelet moet worden op het ontstaan van (blauwschimmel). Een oppervlakte schimmel die het Accoya niet kan aantasten maar wel zichtbare blauwe puntjes op hef hout kan vertonen.

Als alternatief kan ook gekozen worden voor het voorvergrijzen van de Accoya gevelbekleding. Het behandelen met een voorvergrijzer (beits) biedt tevens als voordeel dat het hout op alle plekken egaal vergrijst oogt. Koninklijke Dekker levert gevelbekleding natuurlijk ook in iedere gewenste behandeling aan.