Welkom bij Koninklijke Dekker

Accoya® projecten

Accoya® Open Gevelbekleding | Vorden

Voor de therapeutische leefwerkgemeenschap op antroposofische basis Urtica de Vijfsprong in het Gelderse Vorden leverden wij de Accoya FSC open gevelbekleding aan Tulp-Bijl Hout en Bouwstoffen Import B.V. Voor de kozijnen leverden wij het Accoya FSC aan timmerfabriek Homan in Enter.

Negen graden architectuur uit Amersfoort koos voor 185 mm brede Accoya delen die verticaal zijn aangebracht. De delen lopen in een geknikte lijn over in het schuine dak, waar het hout bijna halverwege overgaat in oranje dakpannen. Om het gebouw nog mooier over te laten gaan in de natuur, koos de architect ervoor om het hout onbehandeld te laten waardoor het op den duur zal vergrijzen.

Accoya is een van de weinige naaldhout types waarmee dit mogelijk is. Vooral door de combinatie van extreme duurzaamheid en stabiliteit. dekkerhout.nl/accoya

De bouw werd verzorgd door Aannemersbedrijf Bargeman Vorden B.V. In opdracht van Beheerstichting Urtica-Onderdak, Vorden.

houtnatuurlijkvannu
accoya
fsc

Accoya® Gevelbekleding | Middelburg

Voor de nieuwbouw van MBE Afbouw in Middelburg was het uitgangspunt een lichte houtsoort voor de gevelbekleding. Onze gevelspecialist Fred Hendriks adviseerde in samenspraak met Raab Karcher om Accoya® FSC® ge-acetyleerd Radiata Pine in de hoogste (A1) kwaliteit toe te passen, behandeld met Fumano Prowood Basic.

Als een van de exclusieve leveranciers van Accoya hout kunnen wij de gevelbekleding in ieder gewenst profiel schaven en met iedere gewenste beits of lak behandelen. Accoya is zeker voor lichtkleurige toepassing het aangewezen hout. Door de modificatie met azijnzuur anhydride is het bovendien het meest duurzame hout dat bovendien totaal niet meer werkt (zeer belangrijk juist bij gevelbekleding).

De letters van de bedrijfsnaam zijn gemaakt van Thermo Fraké hardhout, dat door de donkerbruine (Noten) kleur mooi afsteekt tegen het blanke Accoya.

Een zeer geslaagd project vooral door de combinatie met de donkere glasvlakken en zwarte kozijnen.

Echt een visitekaartje voor het bedrijf!

Accoya FSC® Gevelbekleding extra breed | Amstelveen

Voor de dakopbouwen van het werk ISA Amstelveen leverden wij de extra brede Accoya FSC® gevelbekleding met semi transparante Woodstain afwerking. Tevens leverden wij voor de kozijnen het Accoya® FSC® kozijnhout.

Accoya® is natuurlijk gemodificeerd Radiata Pine met de hoogste duurzaamheidsklasse en de hoogste stabiliteit van alle houtsoorten. Dekker Hout is verdeler van Accoya® voor de Nederlandse markt.

Het werk wordt uitgevoerd door Heemraadbouw Amstelveen.

Vooral de hoekafwerkingen zien er geweldig uit. Mooi project!

 

Accoya gevelbekleding – RTEC

Voor deze woning in aanbouw (project van RTEC) schaafden wij de Accoya gevelbekleding op drie verschillende breedtes in A1 kwaliteit voor levering aan Raab Karcher Oldenzaal.

Het ge-acetyleerde Accoya hout, dat zowel extreem duurzaam als stabiel is, wordt hier onbehandeld toegepast en zal op termijn vergrijzen.

Accoya leent zich als een van de weinige types hout voor deze toepassing, hoewel opgelet moet worden op het ontstaan van (blauwschimmel). Een oppervlakte schimmel die het Accoya niet kan aantasten maar wel zichtbare blauwe puntjes op hef hout kan vertonen.

Als alternatief kan ook gekozen worden voor het voorvergrijzen van de Accoya gevelbekleding. Het behandelen met een voorvergrijzer (beits) biedt tevens als voordeel dat het hout op alle plekken egaal vergrijst oogt. Koninklijke Dekker levert gevelbekleding natuurlijk ook in iedere gewenste behandeling aan.